Notícies ← Altres notícies

Dol per la mort d'Antoni Maria Badia i Margarit

Diumenge vam conèixer la notícia de la defunció d'Antoni Maria Badia i Margarit, filòleg i lingüista català especialista en història de la llengua i gramàtica catalana. El seu nom i la seva trajectòria és d'una dimensió i profunditat úniques.

Fou l'introductor de la lingüística catalana a la universitat després de la guerra de 1936-1939 i com a catedràtic cal destacar la seva intensa activitat com a docent. Va desenvolupar una tasca fonamental en la investigació de la llengua catalana, especialment en el camp de la lingüística històrica. Desenvolupà una intensa activitat en les tasques inicials de la confecció d'un Atles lingüístic del domini català. Va ser rector de la UB del 1978 al 1986, contribuint a la catalanització, la democratització i el foment del contacte de la Universitat amb la societat catalana. També va presidir la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans del 1989 al 1995.

Va desenvolupar una gran activitat en l'àmbit internacional, que li comportà nombrosos reconeixements. La seva gran tasca no només va ser un exemple per molts, sinó que va contribuir, en un moment on la llengua catalana era prohibida, perseguida i condemnada a l'ostracisme, a mantenir la recerca i els estudis acadèmics. Sense la seva tasca la llengua catalana no seria on és.

Des de la Plataforma per la llengua volem recordar la seva figura i expressem el nostre sentit condol a la seva família.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin