Notícies ← Altres notícies

El Voluntariat Lingüístic de la Plataforma per la Llengua…de ple al Parlament!

Té més de 300 anys, s'amaga entre els jardins de la Ciutadella i és on es decideixen les lleis del nostre país: és el Parlament de Catalunya, on el passat dimecres 22 els voluntaris i voluntàries de la Plataforma van retrobar-se després de l'estiu. La visita a aquesta institució és la primera activitat del curs, i s'emmarca, a més a més, en el moment crucial i d'efervescència que viu Catalunya.

Un bon grapat de voluntaris ha pogut gaudir d'una visita guiada per dins del Parlament, i conèixer quina ha estat la seva història. Sabies que primer fou un arsenal, després un palau reial, i és el 1932 que adopta la funció que té ara? La visita ha consistit en un passeig pel Saló dels Passos perduts, els espais de reunions i de premsa, i finalment l'entrada al famós hemicicle. Durant l'estada, els voluntaris també han tingut l'oportunitat de saber quina és l'organització i els diferents càrrecs de la cambra, com funcionen els debats i les votacions i quines són les diverses tasques que els diputats realitzen. I com no, després la típica foto al faristol i els seients dels consellers!

Aquestes trobades són sempre un marc ideal perquè aprenents i voluntaris es trobin per passar una bona tarda i es coneguin, i donar alhora als nouvinguts un espai de comoditat on poder parlar el català. En aquest cas, a més, ha sigut una bona excusa per a conèixer una mica més les institucions polítiques catalanes i el seu funcionament. La visita al Parlament, i d'altres fetes amb anterioritat com el Museu d'Història de Catalunya o el Raval són una bona i divertida forma d'apropar-nos a la cultura catalana, el seu passat i present; en definitiva, de conèixer millor el territori on vivim.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin