Notícies ← Altres notícies

El Voluntariat Lingüístic de la Plataforma per la Llengua desconstrueix tòpics

El dijous 26, els participants del Voluntariat Lingüístic de la Plataforma per la Llengua van tornar a fer-ne de les seves. Aquesta vegada es van reunir per debatre temàtica LGBT (Lèsbica Gai Bisexual Transsexual) al Casal Lambda.

Molt a prop del Palau de la Música, els aprenents i voluntaris lingüístics ens vam trobar a la seu del Casal Lambda, una associació que treballa per la normalització del col·lectiu LGBT i que en defensa els drets. L'activitat consistia a mirar uns vídeos que tractaven temàtica LGBT i a parlar dels prejudicis i discriminacions que pateixen les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals. Tot això acompanyat de refrescos i pica-pica, és clar! La xerrada i cinefòrum, organitzada per en Sergi, en Jordi i la Gemma, voluntaris del programa del voluntariat lingüístic i membres del Casal Lambda, va ser animada i els assistents van mostrar-se participatius.

Aquestes activitats estan pensades per ajudar els aprenents i voluntaris a conèixe's entre ells i per facilitar als nouvinguts oportunitats per practicar català en ambient amical i de confiança, promovent, d'aquesta manera, els intercanvis culturals. I aquesta va ser, sens dubte, una bona oportunitat per apropar les realitats socials de diferents països, gràcies a la diversitat cultural del grup, i alhora es va oferir a la gent una estona de debat i de reflexió a l'entorn d'un tema que encara ara es desconeix molt.   

Crònica escrita per Gemma Pera Ros

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin