Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem, de la Plataforma per la Llengua del Baix Llobregat, visita la nova Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

La nova Biblioteca ha entrat en funcionament durant el mes de febrer d'enguany, amb un nou equip de treballadors, i substitueix l'antiga biblioteca inaugurada durant la guerra civil.

La nova directora de la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera, Carla Canongia, va ser l'encarregada el passat dimecres 5 de març d'acompanyar els participants del Projecte Enraonem pels més de 2.000 metres quadrats que té el nou edifici. La directora va mostrar totes les sales de lectura i els diferents espais de la biblioteca, que pertany a la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. També va explicar com es pot ser usuari del servei públic de préstec de llibres, revistes, discos de música i pel·lícules.

La nova Biblioteca està ubicada a la plaça d'Antoni Nin i Escudé, antic president de L'Ateneu durant la República i assassinat pel franquisme (afusellat al Camp de la Bota). Aquest edifici de nova planta, gestionat per la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament d'Esparreguera, és un orgull per als més de 700 esparreguerins que el fan servir diàriament, per això el Projecte Enraonem va voler acostar el nou espai a aquests esparreguerins, perquè el puguin fer servir i, d'aquesta manera, es potenciï la lectura en català.

La Plataforma per la Llengua agraeix la càlida acollida que Carla Canongia va dispensar al grup del Projecte Enraonem i destaca el renovat compromís professional de la nova direcció del centre amb la nostra llengua, la literatura i la cultura catalana que aquest acollidor espai ofereix als ciutadans d'Esparreguera.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem, creat per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera. Per això, cada dimecres a les 7 de la tarda els participants faran una visita a una institució pública, a un establiment comercial, a una empresa o a una associació de la vila o de la rodalia. La trobada setmanal serà sempre al vestíbul de l'edifici municipal de Can Pasqual, des d'on se sortirà per fer l'activitat.

El Projecte Enraonem compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Àlbum de fotos de l'activitat:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.547228592057707.1073741850.268162866630949&type=3&uploaded=54

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin