Notícies ← Altres notícies

Rudolf Ortega presenta el seu llibre a la Sala · Cafè Dau al Set de Canet de Mar

La Plataforma per la Llengua del Maresme va comptar aquest cap de setmana amb la presència del corrector lingüístic Rudolf Ortega que va venir per segon cop a Canet de Mar, en aquesta ocasió, per presentar el seu llibre "La dèria del català" a la Sala · Cafè Dau al Set

El corrector lingüístic Rudolf Ortega va visitar aquest cap de setmana per segon cop Canet de Mar, en aquesta ocasió, per presentar el seu llibre "La dèria del català" a la Sala · Cafè Dau al Set, on juntament amb el públic vàrem quedar recollits al voltant d'una taula gran quadrada, essent la presentació més propera i directa. La primera vinguda va ser, ara fa una mica més de 3 anys, per presentar-nos els dos volums de dubtes lingüístics, concretament el desembre del 2010.

Ortega va fer-nos una mica de repàs de la història de la llengua des d'una vessant més social, no tan política, i del present i futur. La part final de la seva exposició va ser per explicar les conclusions del llibre i xerrar amb els assistents. Ortega afirma que el català no tan sols no es troba en perill de mort sinó que estaria encarant un procés de restitució com a primera llengua de la població catalana al llarg del segle XXI, bàsicament perquè la transmissió intergeneracional es manté intacta i perquè tot i que una bona part de la població de Catalunya és castellanoparlant, un 25% aproximadament d'aquests han decidit de parlar en català als fills, mentre que amb el pares ho fan en castellà. Però queden obertes moltes variables futures (polítiques, socials, tecnològiques...) que ara no coneixem i que poden alterar el punt de vista de Rudolf Ortega i el resultat real que no sabrem fins que hi arribem.

Rudolf Ortega (Barcelona, 1970) és corrector d'ofici i lingüista per afició. Ha treballat per a editorials diverses i en mitjans de comunicació com ara Televisió Espanyola, COMRàdio, Catalunya Ràdio i el diari Avui i va formar part de la redacció de Públic, l'edició catalana del diari Público, en la qual es va ocupar de la correcció lingüística. És autor d'un diccionari de futbol publicat a Edicions 62, i també dels dos volums de dubtes de llengua catalana: "Tinc un dubte" i "Tinc més dubtes", tots dos editats per La Magrana i presentats a Canet de Mar el desembre del 2010.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin