Notícies ← Altres notícies

Primer Taller d'Escriptura Creativa per a Joves d’Esparreguera

Durant el mes de gener de 2014 ha tingut lloc el Primer Taller d'Escriptura Creativa per a Joves d'Esparreguera, una activitat coorganitzada per la Plataforma per la Llengua d'Esparreguera i adreçada a joves d'aquesta vila del Baix Llobregat nord d'entre 16 i 18 anys que volien aprendre a escriure millor narracions breus en català.

Amb la col·laboració dels professors de llengua catalana dels tres centres de secundària de la vila, l'Escola Cooperativa El Puig, l'Institut El Cairat i l'Institut El Castell, s'ha dut a terme amb 29 joves de 4t d'ESO i de Batxillerat al llarg de tres sessions.

El taller ha anat a càrrec del portaveu de la territorial de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, el filòleg Marc Piera, i ha tingut un èxit d'inscripció, de participació i de realització. En aquest sentit, els mateixos joves participants han demanat poder continuar fent més sessions del taller, per tal d'aprofundir en la lectura de textos literaris catalans i en l'escriptura dels propis textos literaris.

Durant el mes de febrer se'n durà a terme una segona edició, amb una dotzena més de joves que no han pogut inscriure's en la primera edició del taller, que ha desbordat les previsions inicials.

El Primer Taller d'Escriptura Creativa per a Joves d'Esparreguera ha omplert un buit existent en aquesta vila del Baix Llobregat, que aposta fermament per descobrir nous talents literaris i per fomentar la lectura i l'escriptura en la nostra llengua. Els organitzadors del taller han afirmat que, amb aquest gran èxit de participació, es demostra que un gran sector de joves, actualment, estan implicats en la llengua, en la literatura i en la cultura catalana i que volen formar-se per tal d'escriure les seves pròpies històries i explicar-les a la resta de la societat.

Per a assistir a la segona edició d'aquest projecte de l'ONG del Català cal tenir entre 16 i 20 anys i cal enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o adreçar-se a l'entitat mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial (https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat).

El Primer Taller d'Escriptura Creativa per a Joves ha estat organitzat per la territorial de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, per la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera i pels tres centres de secundària de la vila: l'Escola Cooperativa El Puig, l'Institut El Cairat i l'Institut El Castell.

Ha comptat, a més a més, amb  l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin