Notícies ← Altres notícies

El programa de Voluntariat Lingüístic Juvenil de la Plataforma per la Llengua, a Catalunya Ràdio

El passat dimarts 4 de febrer, dos voluntaris de la Plataforma per la Llengua que participen en el programa del Voluntariat Lingüístic Juvenil van ser entrevistats al programa "El matí de Catalunya Ràdio" per parlar de la seva experiència. Tant l'Eulàlia com l'Abdel, els dos voluntaris, que ja fa temps que col·laboren amb la Plataforma per la Llengua, van tenir l'oportunitat de parlar una mica i d'explicar per què creuen que aprendre català és important; concretament, l'Abdel va dir que és essencial per relacionar-se amb la gent d'aquí i per fer amistats.

Daniel Mundet, el director de la Plataforma per la Llengua, també va ser entrevistat, i va explicar que el programa del Voluntariat Lingüístic Juvenil consisteix a crear parelles lingüística, és a dir, a presentar una persona catalana i una de nouvinguda per tal que quedin un cop per setmana per xerrar i així practicar el català i alhora intercanviar coneixements i vivències culturals diferents. Mundet va destacar el fet que aquest programa el que intenta és apropar els joves catalans i nouvinguts d'una manera més informal.

També es va esmentar i parlar del Premi Martí Gasull, que es lliurava aquell dia, i que va guanyar l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, en reconeixement a la  lluita en defensa de la llengua catalana.

 

 

(Text: Gemma Pera Ros)

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin