Notícies ← Altres notícies

Josep Abad apunta els reptes de la territorial en el sopar de clausura del 15è aniversari de la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental

El passat dijous 14 de novembre, la Territorial del Vallès Occidental va cloure els actes del seu 15è aniversari amb un sopar. L'acte va comptar amb l'assistència de socis i sòcies, membres actuals i antics de la junta de la territorial i de l'executiva nacional, a més del president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. 

Durant una breu intervenció, Josep Abad, president de la Territorial, apuntava els reptes més importants als que la Plataforma per la Llengua s'ha d'enfrontar actualment. El primer, apostar per una ferma definició nacional que permeti el català esdevenir llengua comuna i normalitzada en el seu territori lingüístic. Abad pensa que, ara com ara, no és possible una democràcia lingüística dins l'Estat espanyol, que no vol equiparar el català a l'estatus legal que gaudeixen la resta de llengües europees de dimensions similars a la nostra.

El segon repte, segons Josep Abad, és treballar en un model d'usos i oficialitat lingüística per si  Catalunya recupera la independència i esdevé un nou estat d'Europa. I per això demana que fixem la mirada a Europa i veiem com altres països resolen el seu multilingüisme.

Com a conclusió, Abad afirmava que "la Territorial del Vallès Occidental continuarà lluitant per aconseguir els plens drets lingüístics i el dret irrenunciable a poder viure plenament en la llengua pròpia d'aquest país, així com que el català sigui la llengua comuna i de cohesió social; especialment ara que la llengua està sent greument agredida des de governs estatals i autonòmics amb l'objectiu de reduir?ne a mínims el seu ús social i, en definitiva, d'eliminar-la." És per això que Josep Abad defensa un increment de l'activisme al carrer; i és en aquesta línia que la territorial ha creat una comissió de treball, per tal de visibilitzar més les seves reivindicacions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin