Notícies ← Altres notícies

El 30 de novembre juguem en català!

La Plataforma per la Llengua ja ho té tot a punt per celebrar la desena edició de la Festa pel joc i el lleure en català. Enguany, la tradicional Festa per al joc i la joguina en català, que la Plataforma per la Llengua celebra des de fa 10 anys, canvia de nom per fer extensible el català a una franja molt més àmplia de nens i nenes i no reduir-lo exclusivament al joc i la joguina, sinó al lleure i al divertiment en general. El 30 de novembre, juga en català. No hi faltis!

El proper dissabte 30 de novembre celebrarem la desena edició de la Festa pel joc i el lleure en català a l'Arc de Triomf de Barcelona. Durant tot el matí, de les 10 fins les 15 hores, organitzarem un munt d'activitats per passar una bona estona entre jocs, música, cinema... a més de nombroses actuacions i tallers en català. A més a més, ens visitaran els patges dels Reis d'Orient perquè tots els nens i nenes els hi puguin entregar la seva carta.

La Festa pel joc i el lleure en català s'engloba en la campanya "En català, jugues?", que a grans trets té cinc objectius: conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l'hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país; demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als nens i joves que es comercialitzen a Catalunya; convidar tota la població (sobretot els pares i mares i els Reis d'Orient) a tenir en compte la llengua a l'hora de comprar els regals per als més petits; conscienciar els botiguers de joguines que demanin als proveïdors més jocs i joguines en català i que les col·loquin de forma visible als aparadors; i promocionar i donar a conèixer l'oferta existent de joguines que hi ha en català, que és del voltant del 6%. A partir d'aquest any, a més a més, també volem reivindicar la llengua catalana en tots els àmbits del lleure dels nens i nenes de totes les edats. És per aquest motiu que la Festa pel joc i la joguina passarà a anomenar-se "Festa pel Joc i el Lleure en català". Així doncs,  no només continuem celebrant aquesta festa amb els mateixos objectius que en les edicions passades sinó que també en proposem un de nou i és fer extensible la utilització del català en tots els àmbits del lleure i el divertiment.

Per a més informació, viseteu el web https://www.plataforma-llengua.cat/festajocilleure 

La Festa del joc i el lleure és possible gràcies a la col·laboració de: Supermercats Bonpreu-Esclat, Pans and Company, Sorli Discau, Moritz, Ferrocarrils de la Generalitat, Transports Metropolitans de Barcelona, Abacus, Racó Català, Vilaweb, Cavall Fort, catalunya ràdio, Club Súper3, El Punt Avui, Directe!cat, Consorci per a la Normalització Lingüística, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. Podeu consultar la llista sencera de col·laboradors aquí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin