Notícies ← Altres notícies

Xerrada “El paper de la llengua de signes a l’educació dels infants sords” a càrrec de la mestra i logopeda Pepita Cedillo

Cloenda del Correllengua 2013 de Canet de Mar.

El divendres 22 de novembre, a les 7 del vespre, a la biblioteca P. Gual i Pujadas, la Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem l'acte que farà de cloenda del Correllengua 2013. La mestra i logopeda Pepita Cedillo ens donarà la xerrada "El paper de la llengua de signes a l'educació dels infants sords". L'acte comptarà amb servei d'interpretació simultània català / llengua de signes catalana (LSC) i ha estat organitzat amb la col·laboració del laboratori de llengua de signes catalana de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró.

La llengua de signes és el factor visual, essencial i accessible necessari perquè els infants sords desenvolupin el llenguatge, el pensament i la personalitat. Podem imaginar què seria de nosaltres sense una llengua?

Pepita Cedillo Vicente és filla de pares oients. La seva sordesa, que és genètica, es va descobrir a l'edat de quatre anys. Durant l'educació primària va estar escolaritzada, primer, a una escola específica per a sords i, posteriorment, amb companys oients. Va estudiar la diplomatura en Magisteri, un postgrau en logopèdia i un postgrau d'especialista en llengua de signes catalana. Ha treballat a l'ONCE, ha col·laborat amb la televisió catalana i ha participat en diferents entitats de sords. Actualment, treballa com a mestra i logopeda d'infants sords al CREDAC Pere Barnils de Barcelona. Ha publicat dos llibres a l'editorial Octaedro, Háblame a los ojos y Mira lo que te digo.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin