Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre "Els Setze Jutges. Crònica tendra i irònica d'un país" a Arenys de Mar el 25 d'octubre

El proper divendres 25 d'octubre, a dos quarts de 8 del vespre, es farà la presentació del llibre "Els Setze Jutges. Crònica tendra i irònica d'un país" a càrrec dels seus autors: Joan Manuel Escrihuela, David Ferrer i Fermí Puig. L'acte  tindrà lloc a la Sala Noble del C.C.Calisay.

"Els Setze Jutges. Crònica tendra i irònica d'un país" presenta la crònica més documentada i ben narrada d'aquest fenomen cultural i de lluita política, indispensable per entendre la represa de la cultura catalana durant els últims anys del franquisme. El llibre repassa l'evolució des del petit nucli fundador de cantants amateurs i idealistes, fins al fenomen de masses que va ser la Nova Cançó, i ho il·lustra amb fotografies, cartells i documents de l'època que han restat en bona part inèdits fins ara. També inclou una biografia il·lustrada de cadascun dels Jutges (en què s'expliquen les primeres passes de futures estrelles com ara Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet); una llista completa de la discografia, les cançons i els recitals dels Jutges, i un índex de noms.

La pervivència de la llengua i la cultura catalanes deu molt a la Nova Cançó i, la nova cançó, no hagués estat possible sense la empenta ferma i decidida dels Setze Jutges.

A més, Mireia i Pol, del grup Estrip ens oferiran en directe algunes versions dels Setze Jutges i d'altres cantants de la Nova Cançó.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin