Notícies ← Altres notícies

Acte d'inauguració de l'exposició "Mirades i veus del català"

Més de 60 persones van assistir ahir a l'acte de presentació i inauguració de l'exposició "Mirades i veus del català", un projecte conjunt de la Plataforma per la Llengua, el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de Barcelona que s'exposarà a l'Espai Avinyó fins al desembre i que vol fomentar l'ús del català com a llengua comuna de la immigració. Durant l'acte, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, va lloar que les institucions hagin col·laborat i sumat esforços en el projecte i va destacar com a missatge més potent de la mostra la necessitat que els catalanoparlants no canviïn de llengua amb els nouvinguts i els acullin tot parlant-los en català.

Apart d'Òscar Escuder, també van intervenir autoritats com Carles Sala, president de Barcelona Capital, en representació del regidor de Cultura, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i Miquel Esteve, comissionat d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona.

A més dels representants de les institucions promotores, diversos dels testimonis que recull l'exposició van exposar els seus motius per participar-hi i per adoptar el català com a llengua d'interrelació. L'acte es va cloure amb un tast de poesia i música catalano-amaziga.

L'exposició romandrà a l'Espai Avinyó fins al desembre. La mostra recull 25 testimonis de nouvinguts de diferents procedències que han adoptat el català. L'objectiu és posar en valor l'esforç de les persones nouvingudes envers l'aprenentatge del català i fomentar el català com a llengua comuna i d'acollida i eix vertebrador de la societat catalana.

 

  • En aquest enllaç trobareu diversos vídeos que recullen les entrevistes que han nodrit l'exposició. Veieu-los aquí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin