Notícies ← Altres notícies

Exposició i documental "Miquel Martí i Pol, el poeta i el poble"

La Plataforma per la Llengua Canet de Mar celebra activitats prèvies del Correllengua 2013 de Canet de Mar per recordar la figura de Miquel Martí i Pol, el poeta de Roda de Ter del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Una trentena de persones assisteixen a la projecció del documental sobre Miquel Martí i Pol i a la posterior xerrada-col·loqui a càrrec de Ramon Besora.

La sala d'audiovisuals del pavelló esportiu municipal es va quedar petita per acollir les trenta persones que van acostar-se a veure el documental "Miquel Martí i Pol, el poeta i el poble". Un cop vist el documental, Ramon Besora, president de l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol, va oferir-nos una breu exposició per conèixer de prop el personatge homenatjat del Correllengua 2013 i complementar l'audiovisual, així com també va llegir-nos alguns fragments d'obres de l'escriptor. Va cloure l'acte un col·loqui amb el públic assistent que va fer diferents intervencions i va intercanviar impressions amb el ponent, qui va explicar-nos també alguns comentaris divertits del poeta, que no va perdre el sentit de l'humor fins i tot en els darrers dies de la seva vida. L'11 de novembre d'enguany farà 10 anys de la seva mort. L'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Miquel Martí i Pol celebraran activitats per commemorar la seva pèrdua. Una de les accions que han portat a terme ha estat demanar a tots els ajuntaments que tenen un carrer amb el nom de l'escriptor que llegeixin poemes seus en aquest carrer el dia 11 de novembre.

L'exposició "Miquel Martí i Pol, el poeta i el poble" es podrà visitar una setmana més del que estava anunciat. Concretament, fins el primer divendres d'agost, dia 2. Si no heu pogut venir a veure el documental, no us podeu perdre l'exposició. El Correllengua de Canet de Mar tornarà per la tardor a començaments d'octubre, amb el gruix d'actes d'aquesta festa per la llengua i cultura catalanes, i fins al novembre.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin