Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem d’Esparreguera clou la primera edició

Amb una valoració molt alta dels participants i amb la intenció d'organitzar-ne una segona edició, el Projecte Enraonem, ideat per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, clou una edició marcada per la visita a 16 comerços, empreses i llocs emblemàtics d'aquesta vila del Baix Llobregat nord.

El Projecte Enraonem ha clos la primera edició amb un sopar intercultural preparat pels mateixos participants, amb plats cuinats d'arreu dels orígens geogràfics presents en el projecte i amb productes dels comerços i establiments visitats.

Gràcies a la col·laboració del teixit comercial d'Esparreguera, s'han dut a terme 16 visites a establiments comercials, empreses i indrets emblemàtics, que han col·laborat desinteressadament en el projecte.

Els participants han fet una valoració altament positiva i han demanat als organitzadors que es torni a repetir amb una segona edició més àmplia.

El Projecte Enraonem ha tingut un doble objectiu: d'una banda, oferir un espai on poder parlar (enraonar), compartir i aprendre la llengua catalana i, de l'altra, conèixer de prop aspectes de la cultura esparreguerina i catalana presents a la vila d'Esparreguera i que molta gent podia desconèixer.

En aquest sentit, fins i tot per als esparreguerins de tota la vida, l'Enraonem ha estat innovador i ha fet descobrir llocs, persones i fets que no se sabien.

La Plataforma per la Llengua agraeix la càlida acollida dels responsables de tots els llocs visitats i vol enviar un missatge positiu que la llengua catalana, i la cultura que se'n deriva, és un dels motors principals d'integració i cohesió social.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem ha comptat amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

 

Enllaç relacionat:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.419672378146663.1073741844.268162866630949&type=3

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin