Notícies ← Altres notícies

Petició per intitular el Teatre Cívic de l'Alguer

Divendres 28 de juny amb els representats de les altres associacions que s'ocupen de la promoció i valorització de la cultura, de la història i de la llengua catalana a l'Alguer, amb l'Istituto Musicale "Giuseppe Verdi" i la Università della Terza Età també la Plataforma per la llengua ha firmat la petició, enviada a l'Administració municipal, perquè intituli el Teatre Cívic a la figura Gavino Ballero de Candia.

A l'acte eren presents familiars, amics i col·laboradors. del pare de la comèdia algueresa, home d'una intensa activitat cultural portada envant de jove, especialment després dels contactes amb les companyies teatrals napolitanes.

La petició, escrita en alguerès, és estada firmada de Guido Sari (Associació per la Salvaguarda), Silvana Pinna (Istituto Musicale "G. Verdi"), Irene Coghene (Plataforma per la Llengua), Pino Tilloca (Obra Cultural), Pere Lluís Alvau (Alguer Cultura), Tiziana (segretaria Università della Terza Età), Nicolino Spiritu (Escola de Alguerés "P. Scanu"), Stefano Campus (Òmnium Cultural), Antonio Frulio (Ateneu Alguerès). En un petit debat los presents han recordat la mancança d'atenció a la cultura i història local de part de l'administració al moment d'intitular carrers i places. Lo desig és que l'actual Comissió de Toponomàstica pugui canviar direcció.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin