Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem visita Santa Maria del Puig d’Esparreguera

Joan Llort, de l'Associació Amics del Puig d'Esparreguera, va apropar el Puig al grup de l'Enraonem amb una explicació molt interessant farcida d'anècdotes i fets històrics sobre la vila i sobre aquesta església romànica.

El passat dimecres 5 de juny el grup del Projecte Enraonem va fer la visita al pla del Puig d'Esparreguera, on es troba l'església romànica de Santa Maria del Puig, un dels emblemes arquitectònics d'aquesta vila del Baix Llobregat nord.

Joan Llort, de l'Associació Amics del Puig d'Esparreguera i gran coneixedor de l'indret, va ser l'encarregat de fer de guia del grup i d'explicar la història de l'ermita romànica, molt lligada a la història de la vila. La seva explicació no va estar exempta d'anècdotes, llegendes i fets històrics.

La visita va servir per a conèixer de prop el romànic d'Esparreguera i un xic d'història local i nacional i també per a descobrir un indret paisatgístic reconegut a la vila i habitual de trobades d'associacions, amics i famílies.

El Projecte Enraonem, creat per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera i a la rodalia.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin