Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem d'Esparreguera visita Cal Mas de Cordelles

Els integrants d'aquest projecte de la Plataforma per la Llengua van visitar Cal Mas de Cordelles, una casa antiga d'Esparreguera dedicada a l'agricultura, la producció avícola i l'alimentació, que va permetre els assistents endinsar-se en la vida rural de fa més de 50 anys. Cal Mas és conegut a la vila per la seva cuina tradicional catalana i pels pollastres a l'ast, la seva especialitat.

Joan Mas i Paqui Ponce, matrimoni propietari de Cal Mas de Cordelles, conegut popularment a Esparreguera com cal Mas dels pollastres, situat al número 55 del carrer dels Cavallers, van ser els encarregats el passat dimecres 22 de maig de fer una visita a la casa pairal que tenen al nucli antic d'aquesta vila del Baix Llobregat nord.

La visita va servir per a conèixer de prop l'estil de vida rural dels esparreguerins de fa més de 50 anys i per a aprendre com va començar la industrialització de la cria avícola tradicional. També es van mostrar eines, estris i roba de l'època, que van ajudar a imaginar-se com devia ser viure en una vila eminentment rural fa mig segle.

La visita va acabar amb una sorpresa inesperada: un sopar preparat pel matrimoni als assistents, amb els estris de l'època, i amb un tast de productes catalans tradicionals. D'aquesta manera, Paqui Ponce, que es dóna el cas que és membre del Projecte Enraonem, va voler celebrar la gran acollida que ha tingut en aquest grup.

La Plataforma per la Llengua agraeix de tot cor la càlida acollida que Joan i Paqui van dispensar al grup del Projecte Enraonem i convida tots els membres de l'entitat a tastar les especialitats de la casa, que es basen en receptes de la cuina tradicional i popular catalana: pollastre a l'ast, croquetes casolanes, peus de porc, escalivada, etc.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

 

Enllaç relacionat:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.399565646824003.1073741839.268162866630949&type=3

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin