Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem d'Esparreguera visita el celler Ca n’Estruc

Ca n'Estruc d'Esparreguera està arrelat al món del vi des de 1548 i forma part de l'empresa Vila Viniteca des de fa 20 anys, una empresa pionera a Catalunya de distribució de més de 7.000 vins i licors a més de 40 països d'arreu del món. Tot això, sense deixar de fer servir el català d'una manera normal en totes les seves activitats. El Projecte Enraonem la va visitar per conèixer de prop l'elaboració i la distribució del vi, i ho va fer de manera excel·lent amb el seu propietari, l'esparreguerí Francesc Martí.

El propietari de Ca n'Estruc, Francesc Martí, va rebre molt cordialment el grup de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera i va explicar de manera molt engrescadora com aquesta empresa d'Esparreguera ha sabut conjugar tradició i modernitat i alhora expandir-se per tot Catalunya, l'Estat i més de 40 països d'arreu del món; i tot això, fent servir la llengua catalana d'una manera normal: catàlegs, atenció telefònica, visites en grup, pàgina web, etc.

Francesc Martí va començar la visita situant la masia en els vessants de la muntanya de Montserrat, entre la riera Magarola i el riu Llobregat, al sud del municipi d'Esparreguera. La masia té 500 anys d'història.

A continuació, va acompanyar els membres de l'ONG del català a un enorme magatzem de distribució de vins i licors subterrani, amb més de 7.000 referències i unes 600.000 ampolles, que treballa les 24 hores del dia en torns rotatius amb un moviment diari d'entre 15.000 i 20.000 ampolles, distribuint vins a restaurants de 40 països d'arreu del món.

Després, la visita es va centrar en l'elaboració del vi, al recinte de la masia, on en dipòsits de 2.500 litres d'acer inoxidable, amb una temperatura controlada, fan que sigui possible vinificar els mosts de les diferents vinyes, classificades tant per edat com per varietat, i elaborar-los per separat fins al moment dels cupatges finals. Allà van tastar els vins blancs, dels quals destaca el millor xarel·lo de la zona. A continuació van encaminar-se al celler, ple de bótes de roure francès, de diferents mides i boters, on van tastar una varietat plantada a les vinyes, el sirà, que permet elaborar el vi Idoia, un vi excel·lent.

La visita va acabar amb un obsequi a cadascun dels membres del grup del Projecte Enraonem el catàleg de Vila Viniteca i una ampolla de vi blanc de l'anyada.

La Plataforma per la Llengua agraeix la càlida acollida que Francesc Martí va dispensar al grup del Projecte Enraonem i els obsequis que va fer a tot el grup i convida tots els socis de l'entitat a conèixer de prop aquest productor de vi, situat al km 1,05 de la carretera comarcal 1414 d'Esparreguera a Olesa de Montserrat.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

 

 

Enllaç relacionat:

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin