Notícies ← Altres notícies

El Projecte Enraonem visita el campanar d'Esparreguera

Josep Teruel, president de l'Associació Amics del Campanar d'Esparreguera, va ser l'amfitrió de la visita al segon campanar més alt de Catalunya i el monument més emblemàtic d'aquesta vila del Baix Llobregat nord.

El dimecres 8 de maig el grup del Projecte Enraonem de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera va fer la visita a l'emblemàtic campanar d'Esparreguera, de 63 metres, el més alt de la comarca i el segon més alt de Catalunya, de la mà del president de l'associació que en té cura.

La visita es va fer per fases a les diferents sales internes del campanar, al cos de campanes i la gran balconada de pedra, des de la qual es divisa tot el nord de la comarca, la muntanya de Montserrat i el Penedès.

L'any 2004, en ple procés de restauració del campanar d'Esparreguera, va néixer l'Associació d'Amics del Campanar, creada a petició popular amb els objectius de conservar, difondre i promocionar culturalment el campanar d'Esparreguera, datat al 1636, any en què van acabar les obres de construcció.

La família Rigol ha tingut cura del campanar des de l'any 1902, i actualment és la família Teruel-Rigol qui continua aquesta tasca, organitzant i portant a terme les visites guiades i donant a conèixer el campanar allà on van. Fins avui dia ja són cinc generacions de família les que s'han ocupat del campanar d'Esparreguera, el monument més estimat pels vilatans i vilatanes.

La Plataforma per la Llengua agraeix la càlida acollida que Josep Teruel va dispensar al grup del Projecte Enraonem, destaca el compromís lingüístic i cultural que té aquesta associació i anima a tothom a anar a visitar aquest monument.

Per posar-se en contacte amb aquest projecte de l'ONG del Català es pot enviar un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem, creat per la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera, té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera i a la rodalia. Per això, cada dimecres a les 7 de la tarda els participants faran una visita a un establiment comercial, a una empresa o a una associació de la vila o de la rodalia. La trobada setmanal es sempre al vestíbul de l'edifici municipal de Can Pasqual, des d'on se surt per fer l'activitat.

El Projecte Enraonem compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera i de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Enllaços relacionats:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396462910467610.1073741838.268162866630949&type=1

https://www.facebook.com/amicsdelcampanar.esparreguera

http://www.amicsdelcampanar.com

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin