Notícies ← Altres notícies

Conferència sobre la Llengua de Signes Catalana a Arenys de Mar

Demà divendres 22 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, la sala Noble del C.C Calisay d'Arenys de Mar acollirà la conferència "La llengua dels signes catalana".

La Llengua dels Signes Catalana (LSC) és una llengua natural de modalitat gestual i té gairebé els mateixos components que les llengües orals (sintaxi, morfologia, semàntica, etc.). Actualment hi ha unes 25.000 persones signants a Catalunya, però no totes són sordes, ja que també hi ha les famílies, els intèrprets i els professors, entre d'altres.

La conferència comptarà amb la traducció simultània per a persones sordes.

Sobre la LSC, que és la llengua pròpia de les persones sordes i sordcegues de Catalunya, en parla l'article 50.6 de l'Estatut del 2006: "Els poders públics han de garantir l'ús de la llengua de signes catalana i les condicions que permetin d'assolir la igualtat de les persones amb sordes que optin per aquesta llengua, que ha d'ésser objecte d'ensenyament, protecció i respecte".

En aquest sentit, existeix una llei pròpia catalana que reconeix, protegeix i garanteix els drets dels seus parlants, concretament la Llei 17/2010, del 3 de juny, de la llengua de signes catalana.

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin