Notícies ← Altres notícies

Esparreguera inaugura l’innovador Projecte Enraonem

La inscripció encara és oberta per a aquest projecte de voluntariat lingüístic col·lectiu a l'àmbit públic

Aquest dimecres 6 de febrer la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera de la Plataforma per la Llengua ha inaugurat el Projecte Enraonem de voluntariat lingüístic col·lectiu, que compta amb l'assessorament, la col·laboració i el ple suport del Servei Local de Català d'Esparreguera i de la Regidoria de Política Lingüística i la col·laboració d'un nombrós grup de comerços, empreses i entitats de la vila.

La Junta Executiva Territorial de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera va presentar l'entitat i el projecte i va convidar tots els presents a sumar-se al projecte col·lectiu de promoció i ús del català. Tots els participants es van presentar i van explicar, emocionats, les raons per les quals s'involucren amb aquest projecte i se sumen a l'entitat com a nous socis i sòcies.

Per a dur-lo a terme, l'ONG del Català encara busca voluntaris i aprenents que vulguin col·laborar-hi per compartir el català en unes trobades setmanals que es realitzaran cada dimecres a les 7 de la tarda. Per això, les persones interessades poden inscriure-s'hi enviant un correu a l'adreça electrònica plesparreguera@plataforma-llengua.cat o mitjançant la pàgina de Facebook de la territorial: https://www.facebook.com/PlataformaPerLaLlenguaBaixLlobregat.

El Projecte Enraonem té el doble objectiu d'oferir un espai on practicar català a l'àmbit públic de manera espontània i alhora conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera. Per això, cada dimecres a les 7 de la tarda els participants faran una visita a un establiment comercial, a una empresa o a una associació de la vila o de la rodalia. La trobada setmanal serà sempre al vestíbul de l'edifici municipal de Can Pasqual, des d'on se sortirà per fer l'activitat.

A més del doble objectiu d'oferir un espai on practicar català en l'àmbit públic de manera espontània i de conèixer de prop els aspectes de la cultura catalana presents a Esparreguera, també es pretén trencar la dicotomia entre els defensors del català i els receptors d'activitats a favor del català. Des de la Plataforma per la Llengua es demana als participants que es comprometin a treballar per la cohesió social de la vila i del país mitjançant l'ús del català i la defensa i l'estimació envers aquesta llengua que ara ja forma part de les seves vides.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin