Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua llança una nova campanya en què invita els ciutadans a gravar en vídeo les seves #RaonspelCatalà

L'ONG del català ha engegat el passat cap de setmana, coincidint amb el dia de reflexió, aquesta acció per col·locar la situació de la llengua en el debat públic i per denunciar els constants atacs que rep el català. Durant 3 mesos, es demanarà a la ciutadania que digui quines són les raons per les quals parla i viu en català, i les aportacions recollides s'aplegaran en un document final. La campanya inclou una aplicació de Facebook per penjar i compartir els vídeos i es llança conjuntament amb un espot per al qual s'ha comptat amb la col·laboració del grup Ix i que trobareu a: http://www.youtube.com/PlataformaxLlengua.

La Plataforma per la Llengua llança aquesta nova campanya de sensibilització en la qual convida la ciutadania a recollir a través d'un vídeo casolà i a compartir les raons particulars que té cadascú per parlar i viure en català. L'acció s'engega en un context clau com són els comicis que es van celebrar diumenge i pretén col·locar la situació de la llengua catalana en el debat públic i denunciar els continus atacs que des de fa un temps rep el català i que n'obstaculitzen el procés de normalització. Com a acció més visible de la campanya, diversos voluntaris de l'entitat aniran "entrevistant" els ciutadans i els preguntaran quines són les seves raons pel català.

Tots els vídeos, tant els que es demanarà a la ciutadania que enregistri com els que s'aniran recollint amb les entrevistes de carrer, s'aplegaran al canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua, www.youtube.com/PlataformaxLlengua, i també s'ha creat una aplicació específica de Facebook a través de la qual els vídeos es podran fer arribar a l'entitat i compartir-los: apps.facebook.com/raonspelcatala. La campanya correrà també per les xarxes socials amb el hashtag #RaonspelCatalà. Les aportacions recollides s'aplegaran en un vídeo-document final que es presentarà en el seu moment.

També, des d'avui mateix, al canal de YouTube de l'ONG del català s'hi ha penjat un espot que recull 10 d'aquestes possibles raons. El vídeo recull algunes afirmacions que s'han fet sobre el català des de la desinformació o la mala voluntat, i que es rebaten amb dades objectives sobre l'estat de la llengua avui en dia. Veieu-lo a: www.youtube.com/PlataformaxLlengua. El grup Ix ha cedit el seu tema Immersió! de manera desinteressada per a l'espot. La campanya també ha estat possible gràcies al suport de l'Agència Alícia, de la productora Take-Ad-Away i d'Helena Moliné, que s'encarrega de la locució.

En els darrers anys hem vist com s'han intensificat sentències i atacs de tota mena en contra de la llengua catalana. Jutges, autoritats i polítics han dit que el català no pot ser un requisit per a ser jutge a Catalunya, que no pot ser la llengua d'acollida, que no pot ser oficial a Europa, que no pot ser la llengua del sistema d'immersió lingüística, que no pot ser un requisit per als professors universitaris, que no pot ser la llengua dels mitjans de comunicació... En tots aquests anys, la tasca de la Plataforma per la Llengua ha estat la de donar resposta a aquests atacs i treballar activament per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Com l'ONG del català i entitat de referència en l'àmbit de la llengua, continuarem treballant amb fermesa, rigor i energia en favor de la llengua catalana. Però després d'un període tant llarg d'atacs, declaracions "d'espanyolitzar" estudiants catalans, lleis i sentències uniformitzadores i contràries a la llengua catalana, pensem que ha arribat el moment d'explicitar la situació i parlar clar. Cal deixar clar d'una vegada per totes que aquesta gent "Volen que el català no es parli".

La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català. Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. Treballem des dels diferents territoris de parla catalana i des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida lingüística als nouvinguts, en les universitats i en l'educació i a les administracions, entre altres àmbits d'actuació. Els valors que marquen la nostra acció són el pragmatisme i el rigor, la modernitat i la innovació, la inclusió i la cohesió social i fer un discurs positiu i transformador.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin