Notícies ← Altres notícies

Conferència sobre la llengua de signes catalana

La secció local de Canet de Mar de la Plataforma per la Llengua us presenta el divendres 23 de novembre a 1/4 de 8 del vespre a la biblioteca P. Gual i Pujadas (riera Sant Domènec, 1 A) la conferència "La llengua de signes catalana, una altra llengua pròpia de Catalunya" a càrrec de la lingüista Celia Alba, en motiu de la Cloenda del Correllengua 2012 al municipi.

La llengua de signes catalana (LSC) és la llengua pròpia de les persones sordes i sordcegues de Catalunya. Fa dos anys, el Parlament de Catalunya la va reconèixer per mirar de protegir-la i de garantir els drets dels seus parlants. En aquesta conferència es veurà què vol dir que la LSC és una llengua natural i què vol dir que és pròpia de Catalunya, a més de fer algunes pinzellades sobre la seva situació legal i social.

Celia Alba és nascuda a Saragossa i actualment resideix a Barcelona, a Sant Andreu. És lingüista per la UB i investigadora de la Universitat Pompeu Fabra, concretament forma part del grup de recerca 'Laboratori de llengua de signes catalana', i està fent la tesi doctoral sobre frases interrogatives en llengua de signes catalana.

Amb aquesta conferència us haurem parlat durant el Correllengua 2012 de dues llengües pròpies de Catalunya diferents del català: l'occità (anomenat aranès a l'Aran) i la LSC. Tanmateix, amb aquest acte clourem el Correllengua a Canet de Mar fins el proper any.

 Hi haurà servei de traducció simultània en llengua de signes catalana per a les persones signants a càrrec d'APSO.  

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin