Notícies ← Altres notícies

El Manifest de la II Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera homenatja Martí Gasull

Es llegirà a les 14 activitats preparades per a l'ocasió.

La territorial de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera ha redactat el Manifest de la Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera, que homenatja la figura de Martí Gasull, mort aquest setembre a l'Himàlaia, parafrasejant alguns dels paràgrafs del seu últim article del 17 de juliol titulat Necessitem socis per la llengua, ara és l'hora de fer encara més feina.

Martí Gasull i Roig (1969-2012) ha estat un activista i lluitador per la llengua i la cultura catalana al nostre país. Fundador, ànima i màxim impulsor de la Plataforma per la Llengua, de la qual era dirigent. Independentista i apassionat de l'alta muntanya, compromès amb la llengua, la cultura catalana, i prou conegut per la seva humanitat i compromís en la lluita pel nostre país. A títol pòstum ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Per un acord de la Comissió de Cultura i Festes, coordinada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera, es va demanar a la Plataforma per la Llengua que redactés a partir d'ara, cada any, el manifest de la Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera amb el missatge a la ciutadania de parlar i defensar el català arreu.

El Manifest de la Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera , que dedica unes sentides paraules a Martí Gasull, a qui anomenen "padrí de la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera", es titula Necessitem militants per la llengua, ara és l'hora de fer encara més feina i és una crida a ser més valents en l'ús i la defensa del català, intentant que cada esparreguerí es converteixi en un militant per la llengua que en recuperi l'autoestima i que hi destini "diners, temps, ganes, il·lusions, compromís i bones actituds envers la llengua catalana i la cohesió de la nostra vila i país".

 La Segona Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera s'inaugura el proper diumenge 4 de novembre i comptarà amb 14 activitats de cinema en català, concerts, teatre, la presentació d'un llibre, diferents sortides i algunes activitats ja consolidades, com el Dictat Català d'Esparreguera, que la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat-Esparreguera ha coorganitzat, o innovadores, com la Classe pública de pronoms febles o el programa especial en directe i amb públic de Ràdio Esparreguera 500 Notícies del Català, que aniran a càrrec del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin