Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua demana l’absolució del ciutadà denunciat per la Guàrdia Civil per parlar en català

Avui al matí s'ha reprès el judici d'en Simó Colls, ciutadà de Vilajuïga que va denunciar la Guàrdia Civil per vexacions verbals i físiques, després que l'intentessin obligar a parlar en castellà en un control rutinari. L'advocat de l'ONG del català, que ha assumit la defensa jurídica de Colls, ha demanat avui la seva absolució i la condemna dels agents de la Guàrdia Civil per maltractaments i vexacions injustes.

Els fets van passar el 30 de maig. Els Guàrdies Civils també van denunciar en Colls per desobediència i resistència a l'autoritat. La Plataforma per la Llengua va decidir assumir la defensa legal del ciutadà empordanès, després de considerar que els fets ocorreguts eren una vulneració flagrant dels drets lingüístics i civils dels ciutadans.

El ciutadà empordanès i el seu advocat defensor, membre de la Plataforma per la Llengua, han estat rebuts per una concentració de suport convocada per diverses entitats de la comarca. A la sortida dels jutjats, l'advocat de la Plataforma per la Llengua, Marc Cristià, ha valorat positivament la sessió d'avui i preveu que la sentència es farà pública en els propers deus dies. El fiscal ha demanat l'absolució de les dues parts, al considerar que no hi ha testimonis que puguin corroborar les versions d'ambdues parts. A més, ha afegit que parlar català no és cap falta de respecte, ni incompleix la legislació. Per altra banda, l'advocat defensor ha demanat l'absolució d'en Simó, atès que considera que en cap cas l'empordanès ha vulnerat legislació vigent i que en canvi ha estat objecte de vexacions verbals i físiques. Per això, ha demanat la condemna dels agents de la Guàrdia Civil per una falta de maltractaments i vexacions injustes.

La Plataforma per la Llengua referma el seu compromís amb els drets lingüístics i civils dels ciutadans i fa una crida a totes les persones que hagin vist vulnerats els seus drets lingüístics a què ho posin en coneixement de l'entitat. Així mateix, l'entitat demana al Govern de Catalunya que faci els passos necessaris perquè fets com els jutjats avui no es tornin a repetir.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin