Notícies ← Altres notícies

Presentació de la novel·la “Bon cop de falç!”

El passat divendres 1 de juny a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits de Punt, la Plataforma per la Llengua Canet de Mar va presentar la novel·la Bon cop de falç! Un home marcat per la Guerra dels Segadors, de Columna, premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2011, a càrrec dels seus autors, els escriptors Ramon Gasch Pou i Andreu González Castro.


Ramon Gasch Pou (Santa Maria de Palautordera, el Vallès Oriental, 1950) és escriptor. Enginyer tècnic elèctric, ha publicat dos manuals tècnics i un llibre de vivències dins de la seva professió. A més d'un recull de contes, és autor de les novel·les D'un temps sense esperança (2004) i Núvol negre (2008). En col·laboració amb Andreu González Castro, Bon cop de falç! constitueix la seva tercera novel·la.

Andreu González Castro (l'Hospitalet de Llobregat, 1974) és poeta i narrador. La seva obra poètica comprèn Currículum vítae (2002), Obra nueva (2004), Retablo de Nueva York (2005), Epigrames del Mas d'en Gall (2007) i Maniobras diversas (2008). Coautor del llibre 100 motius per ser del Barça (2010) i autor de 100 moments estel·lars dels Barça (2011), ha publicat el volum de contes Safata d'entrada (2009). Escrita amb Ramon Gasch Pou, Bon cop de falç! és el seu debut novel·lístic.

Sinopsi de Bon cop de falç!: "El 1640 les terres catalanes viuen de ple els abusos del rei de Castella per la seva guerra contra la corona francesa. Per ordre d'un oficial cuirasser castellà, el mas de can Martí allotja uns soldats, un fet que desencadena una sèrie d'esdeveniments funestos. En defensa pròpia, el jove hereu, en Joan Martí, mata dos cuirassers que han provocat la mort de la seva promesa, la Maria. Mentre el jove es veu forçat a ocultar-se, els militars calen foc a la masia i maltracten la seva família. Poc després, esclata la Guerra dels Segadors, amb l'aliança francocatalana contra Felip IV.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin