Notícies ← Altres notícies

Més de 500 persones enlairen un miler de globus per la llengua

És la culminació del primer Muralmob per la llengua, que es va celebrar ahir amb motiu de Sant Jordi a la plaça dels Àngels de Barcelona i que es difondrà massivament en les pròximes setmanes. La iniciativa l'organitzen la Plataforma per la Llengua i 23 entitats sota el lema de "El català, llengua comuna". L'activitat va comptar amb la participació de personalitats com l'actor Quim Masferrer i, es va tancar amb la retransmissió d'un concert en streaming.

La Plataforma per la Llengua i 23 associacions de persones immigrades van organitzar ahir per Sant Jordi el primer Muralmob per la llengua. A la iniciativa hi van participar més de 500 persones, que van crear a terra el lema "El català llengua comuna" amb l'ajuda d'un miler de globus vermells, biodegradables i inflats amb heli. L'acte té l'objectiu de destacar el paper del català com a element d'inclusió de les persones nouvingudes i com a eina que contribueix a la cohesió social. El projecte va comptar amb la participació activa de nombrosos col·lectius de nouvinguts i de personalitats conegudes com l'actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, que va fer de presentador de l'activitat, o l'escriptor i periodista Màrius Serra, que ha protagonitzat l'espot de la campanya.

Un Muralmob és una acció o happening organitzada, on una multitud de persones es reuneixen, de forma espontània, en un lloc determinat per crear un missatge. La plaça dels Àngels de Barcelona va reunir més de 500 persones, cadascuna amb 2, 3 o 4 globus. En cada globus, els participants hi van escriure un desig personal per la llengua. Després, els globus es van enlairar tots alhora, omplint el cel de color vermell. Tot es va enregistrar amb diverses càmeres i tindrà com a resultat l'edició d'un vídeo que es difondrà viralment per les xarxes socials en les pròximes setmanes.

Un cop acabada l'acció, es va llegir el manifest "El català, llengua comuna", que dóna contingut ideològic a la campanya, i es va celebrat un breu concert ideat per Taller de Músics i que va musicar una selecció del recull de poemes Els fruits saborosos de Josep carner. En l'actuació, composada i arranjada per Vicens Martín i interpretada per Gemma Abrié, hi van col·laborar cantants i intèrprets vinculats a la immigració, com a símbol de la integració de gent de fora que ve a viure a casa nostra i que adopten la nostra llengua: el cantant sud-americà Renzzo, el trio Sahara Band de música amazic, i el cor Veus per a la Integració, dirigit pel veneçolà Pablo González. Com a novetat, el concert es va retransmetre en temps real per streaming pel web muralmobllengua.cat. A més, durant tota la tarda, a la plaça hi va haver estands de les entitats organitzadores.

Paral·lelament, s'ha iniciat una campanya perquè els ciutadans ens enviïn els seus desitjos per la llengua. Ho poden fer per correu electrònic a l'adreça comunicacio@plataforma-llengua.cat o també via Twitter amb menció al nostre perfil @llenguacat, en 130 caràcters com a màxim i utilitzant l'etiqueta #muralmobllengua. Els difondrem per Twitter i els penjarem al web de l'acte. De moment, ja ens han arribat prop de 150 desitjos diferents.

Les entitats coorganitzadores són: Plataforma per la Llengua, Asemblea Cultural Galega de Barcelona (ACGB), Asociación de Mujeres Ecuato-Guineanas E'Waiso Ipola, Asociación Músicos por la Paz y la Integración, Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS), Associació Cultural Catalana Polonesa (ACCP), Associació Cultural, Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT), Associació d'Amics del Poble Marroquí (ITRAN), Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Barcelona (AEICB), Associació de Dones Amazigues - Tamettut, Associació de Treballadors Immigrants Marroquins a Catalunya (ATIMCA), Associació de Treballadors Pakistanesos (ATP), Casa Eslava, Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau, Centro Boliviano Catalán, Comunitat Palestina de Catalunya, Cornellà Sense Fronteres, El Miradors dels Immigrants, Els Altres Andalusos, Federación de Entidades Americanas en Catalunya (FASAMCAT), Federación d'Entitats Bolivianes a Catalunya (FEDEBOL), Federación d'Entitats Equatorianes a Catalunya (FEECAT) i Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA).

L'acte va comptar amb el suport d'Abacus Cooperativa, d'institucions públiques com la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona i de diverses entitats i mitjans de comunicació.

  • Per a més informació, visiteu el lloc web: muralmobllengua.cat
  • També podeu seguir les darreres novetats sobre la iniciativa per Twitter, mitjançant el hashtag #muralmobllengua

 

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin