Notícies ← Altres notícies

Primer acte de la secció local de Mataró de la territorial del Maresme

El passat dimecres 11 de gener la secció local de Mataró de la territorial de Maresme de la Plataforma per la Llengua va realitzar el seu primer acte al bar El Públic. L'acte va començar amb una presentació de l'entitat a càrrec de la portaveu del Maresme, Isabel Romano. A continuació es va projectar un fragment del documental Spain's secret conflict, del periodista anglès Gary Gibson, i per acabar, el públic assistent, una cinquantena de persones, van poder comentar amb l'autor els continguts del documental.

Gary Gibson és un periodista i professor d'origen anglès que viu a Mataró des de fa més de vint anys i en aquest  documental, una producció de la britànica Endboard Productions, analitza els orígens del conflicte entre Catalunya i Espanya. Per tal de donar veu a totes dues parts i de veure l'opinió que tenen del conflicte cultural i econòmic actual, el periodista Gary Gibson entrevista diferents personalitats catalanes i espanyoles, com l'exvicepresident del Govern de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, l'escriptor Matthew Tree, el periodista Federico Jiménez Losantos o l'expresident del Govern espanyol José María Aznar.


Aquest acte va ser el tret de sortida de tot un seguit d'accions en favor de la llengua catalana que es realitzaran a partir d'ara a la capital de la comarca.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin