Notícies ← Altres notícies

Mou-te per la llengua

El passat dimecres 12 d'octubre, la territorial del Maresme de la Plataforma per la Llengua va organitzar, conjuntament amb la JERC Maresme, una jornada a Arenys de Mar en favor del català a l'escola, sota el lema "Mou-te per la llengua".

La jornada va començar amb la ludoteca de la Plataforma per la Llengua, que està formada per joguines que inclouen el català, i gràcies a la qual els més menuts van poder gaudir en companyia dels seus pares. A continuació, Teresa Casals, membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua i representant de l'entitat a la plataforma Somescola.cat, va fer una explicació de la situació en què es troba actualment el català a l'escola (llei, recursos, sentències, etc.). Els assistents van participar-hi donant el seu parer sobre la situació i afegint cadascú el seu petit gra de sorra a nivell personal.

Tot seguit, la jovenívola colla de bastoners d'Arenys va fer un assaig obert, oferint al públic assistent la possibilitat de poder-s'hi apuntar i provar així de donar algun cop de bastó.

Qui ho va voler va poder dinar a la mateixa plaça de l'església una botifarra amb mongetes i pa amb tomàquet, i a continuació participar en el col·loqui "El català, llengua d'estat", que va comptar amb la presència del membre de l'executiva nacional d'Esquerra i ex-secretari general del partit, Joan Ridao.

I per acabar la festa, es va celebrar un concert amb el badalonins Martinny's i els arenyencs Estrip.

Tot plegat, una jornada al voltant de la llengua que ens ha d'ajudar a prendre consciència de la situació actual i de l'esforç que tots plegats hem de fer per mantenir el sistema educatiu actual d'escola catalana en llengua i continguts.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin