Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta a Tarragona la campanya “Si us plau, parla’m en català”

La Plataforma per la Llengua ha presentat en roda de premsa avui a l'Ajuntament de Tarragona la campanya "Si us plau, parla'm en català", en la qual nouvinguts que estan aprenent català demanen a la ciutadania que se'ls adreci en aquesta llengua per poder integrar-se millor a la ciutat. Ho fan a través de 10.000 postals en què expliquen els seus orígens i la seva relació amb la llengua catalana.

També s'han editat xapes amb el lema de la campanya. Al llarg dels propers mesos es distribuiran per diversos espais de la ciutat, com ara espais municipals, biblioteques i centres de formació. Els espais triats per fer les fotografies de la campanya són el Mercat Central i el Monument als Castellers.

"Si us plau, parla'm en català" s'implanta a Tarragona amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Carme Crespo, consellera de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona, ha obert l'acte expressant la voluntat de continuar treballant perquè el català esdevingui realment llengua de cohesió social a la nostra ciutat, pel bé de la llengua, però sobretot pel bé dels ciutadans nouvinguts. Ha destacat, també, la voluntat de l'Ajuntament per col·laborar amb les entitats actives de la nostra ciutat i, concretament, amb les que treballen per a la llengua.

Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, ha fet referència al suport de la Generalitat a la campanya des del seu inici, quan s'estrenà a Vic el 2008. A més, ha apuntat que donaran suport a la difusió del projecte amb la tramesa virtual als centres d'ensenyament.

Francesc Marco, representant de la Plataforma per la Llengua, ha explicat que la campanya "Si us plau, parla'm en català" és una eina, una iniciativa per sensibilitzar la població catalanoparlant de la necessitat de dirigir-se en català als nouvinguts. "La millor manera d'ajudar els nouvinguts a aprendre català és parlar-los en català" ha emfatitzat. La iniciativa també pretén afavorir la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones nouvingudes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin