Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua País Valencià es reuneix amb la Diputació de València i els partits polítics que concorren a les eleccions del 22 de maig al País Valencià

La Plataforma per la Llengua País Valencià ha iniciat una sèrie de reunions amb els partits polítics a partir de les propostes presentades per l'entitat amb la proximitat de les properes eleccions.

La Diputació de València ha estat el lloc on s'ha produït la reunió entre la coordinació dels Serveis de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i la Plataforma per la Llengua. L'encontre va tenir lloc el passat 27 d'abril, i s'hi va tractar la tasca de promoció del valencià realitza tant la Diputació a partir de la Unitat de Normalització com la Plataforma per la Llengua al País Valencià. En la reunió es va tractar sobre la possibilitat d'obrir un punt de partida per a futures col·laboracions respecte aquelles línies de treball comunes.

D'altra banda, la Plataforma per la Llengua està treballant des de fa temps la qüestió del valencià i l'administració, així com la implicació en la campanya "Sí al valencià", que demana l'exigència de coneixements del valencià per accedir a la funció pública. També hem realitzat activitats i campanyes concretes a nivell local i en col·laboració amb diverses administracions locals i hem difós l'enquesta per conèixer la valoració de l'ús del valencià a l'administració local del País Valencià, els resultats de la qual presentarem properament.

La darrera qüestió en què hem estat treballant ha estat la presentació pública de 32 propostes pel valencià adreçades als partits polítics que concorren a les eleccions valencianes del proper 22 de maig. En aquest marc, hem iniciat una sèrie de reunions amb els diversos partits polítics que hi han mostrat interès. El passat dimecres 27 d'abril tinguérem reunió amb Esquerra Unida del País Valencià, i en concret amb Maria Ángeles Llorente, número tres a les llistes a la Presidència de la Generalitat Valenciana, i amb Rafael Ubeda, coordinador d'Àrees i del Programa Electoral d'EUPV.

La reunió va ser un bon punt d'encontre en el qual intercanviàrem opinions i obrírem un diàleg que, tard o d'hora, pensem que ha de donar fruits. Els propers dies continuaran les reunions amb les diverses formacions polítiques valencianes. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin