Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua participa a les Jornades de llengua, cultura i immigració a Mallorca

La Plataforma per la Llengua participarà a les Jornades de Llengua, cultura i immigració a Mallorca els propers dies 15 i 16 d'abril. Ho farà amb un espai dedicat a la presentació d'experiències i mètodes utilitzats arreu del territori en matèria d'integració lingüística i cultural dels nouvinguts, per tal de saber quins són els mecanismes més adequats per arribar a la nova població.

Les Jornades de Llengua, cultura i immigració de Mallorca estan organitzades pel Consell de Mallorca i la Fundació Congrés de Cultura Catalana, amb l'objectiu de parlar de les polítiques en matèria lingüística, cultural, social i econòmica que es desenvolupen a les Illes Balears, al País Valencià i a Catalunya. Les Jornades tindran lloc els propers dies 15 i 16 d'abril a la Sala d'actes del Centre Cultural la Misericòrdia a Mallorca.

L'organització de les jornades marca com a principals objectius els següents: conèixer el marc legal actual que regula les diferents polítiques d'integració dels Països Catalans, i com haurien d'actuar els governs per dissenyar unes veritables polítiques lingüístiques responsables tenint en compte l'ètica política i la diversitat lingüística; saber els diferents mètodes utilitzats arreu del territori en matèria d'integració lingüística i cultural dels nouvinguts per saber quins són els mecanismes més adequats per arribar a la nova població; així com debatre sobre els models de les polítiques lingüístiques i culturals que es duen a terme.

Tenint en compte la referència que suposa que les Jornades les organitzin dos institucions tant rellevants per la llengua catalana com el Consell de Mallorca i la Fundació Congrés de Cultura Catalana, per la Plataforma per la Llengua, el fet de ser-hi presents és una molt bona oportunitat per compartir experiències amb tota la representació que hi participarà, així com per presentar el seu treball en aquest àmbit.

Un àmbit, el de nouvinguts, d'actuació principal per a l'entitat. Iniciatives com estudis, publicacions, campanyes, exposicions, així com la gravació del primer Lip dub per la llengua, el mateix dia 15, són algunes de les principals línies de treball pel que respecta a l'àrea d'Acollida de la Plataforma per la Llengua que es presentaran en el marc de les Jornades.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin