Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua, amb la Plataforma per l’Ensenyament públic i en valencià i les Trobades d’escoles en valencià

La Plataforma per la Llengua ha recolzat la convocatòria de la Plataforma per l'Ensenyament públic i en valencià del el passat dissabte, 2 d'abril a València.

La Plataforma per l'Ensenyament públic i en valencià és una xarxa d'entitats que treballen conjuntament per exigir totes aquelles iniciatives destinades a aconseguir un sistema educatiu públic i en valencià al País Valencià.

La profunda preocupació per la situació del sistema educatiu al País Valencià ha empés la Plataforma per l'ensenyament públic i en valencià a convocar una jornada reivindicativa i festiva a València. La Plataforma convocà pares, docents i alumnes a una festa per l'ensenyament públic i en valencià amb tallers i activitats, com ara una cercavila per l'ensenyament en valencià, que va omplir el centre de la ciutat i el concert de presentació del nou disc d'Obrint Pas, a Benimaclet.

Prop de 15.000 persones s'acostaren a la cercavila, punt de partença així mateix de les Trobades d'Escoles en Valencià, que començaren el passat diumenge, 3 d'abril a Alacant i Sagunt (Camp de Morvedre) i que reivindicaran, fins el 4 de juny, un model d'escola en valencià i de qualitat.

Sagunt i Alacant foren les ciutats acollidores de les primeres Trobades de l'any 2011. Milers de persones, prop de 25.000, s'aproparen fins la festa pel valencià del passat diumenge a Alacant i Sagunt. El lema de les Trobades juga amb el cognom de l'escriptor Enric Valor, precisament quan se celebra l'aniversari del centenari del seu naixement: "El valor del valencià".

La Plataforma per la Llengua País Valencià participa any rere any en aquestes Trobades. Enguany, a més, centra la seua participació amb la campanya "Joguets en valencià", amb la intenció de sensibilitzar indústria, comerços, pares i mares, i als més menuts, respecte l'etiquetatge en valencià dels joguets.

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin