Notícies ← Altres notícies

Les entitats Tirant lo Blanc i la Plataforma per la Llengua País Valencià presenten a la Universitat Jaume I una campanya de promoció del valencià dirigida a l’estudiantat universitari

Tirant lo Blanc i la Plataforma per la Llengua País Valencià, amb la col·laboració del Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, llancen una campanya de promoció de l'ús social del valencià en el col·lectiu universitari castellonenc. La campanya pretén encoratjar als parlants per a què realitzen conductes comunicatives exitoses i satisfactòries i anima als no parlants a usar la llengua pròpia sense complexos.

El proper 10 de febrer els representants de les tres entitats presentaran la campanya a la sala de premsa del Rectorat de la UJI. Estaran presents Bartomeu Prior, cap del Servei de Llengües de l'UJI, Àlvar Kuehn, portaveu de la Plataforma per la Llengua País Valencià, i David Marí, portaveu de l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

El projecte audiovisual es basa en els diferents materials, com la guia Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l'ús del valencià, que ja fa anys que va elaborar i publicar la Plataforma per la Llengua.

La campanya tindrà un suport visual que es reproduirà en les diverses pantalles informatives que existeixen en el campus universitari. Consistirà en breus frases i afirmacions sobre la situació del valencià i les conductes personals que els universitaris poden realitzar per a contribuir de manera positiva a incrementar l'ús social del valencià, tant en el context universitari com en la societat en general. El que es pretén és encoratjar als valencianoparlants per a que facen un major us de la llengua pròpia donant pautes per a que la comunicació en diferents contextos siga natura, exitosa i satisfactòria. També s'anima a aquells que no tenen el valencià com a llengua materna a que l'usen sense complexos.

Des de la Tirant lo Blanc es vol contribuir a una recuperació real del valencià en el campus i en el carrer i la manera de fer-ho no és no nomes animar a la gent a que el parle, si no explicar-los com ho han de fer per a que la interacció comunicativa siga satisfactòria. No s'ha d'entendre que parlar en valencià és una obligació, un esforç o un exercici de militància. Parlar en valencià amb naturalitat és útil, divertit i ens ajuda a conèixer gent nova.

La Plataforma per la Llengua País Valencià considera que ens trobem en un moment de grans reptes i també d'oportunitats per al valencià. Forma part de l'essència del compromís de la Plataforma per la Llengua envers el valencià treballar perquè els reptes que se'ns plantegen esdevinguen oportunitats. Per això pretén treballar des de la societat civil i en col·laboració amb l'administració i amb diverses entitats per encertar en la diagnosi de la situació lingüística i ajudar a dissenyar aquelles actuacions que garantesquen la presència del valencià en tots els àmbits educatius, àmbits que considerem vitals per consolidar l'aprenentatge i l'ús del valencià entre els joves.

 

Presentació Campanya de promoció de l'ús social del valencià a la Universitat Jaume I

DIA:

Dijous, 10 de febrer de 2011

HORA:

11:00 hores

LLOC:

Sala de premsa, Edifici Rectorat, Universitat Jaume I.

Av. de Vicent Sos Baynat, s/n. Castelló

 

Presentació a càrrec de:

-       Bartomeu Prior, cap del Servei de Llengües de l'UJI

-       David Marí, portaveu de l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc

-       Àlvar Kuehn, portaveu de la Plataforma per la Llengua País Valencià

 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin