Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

Dignitat, enginy i fidelitat

Francesc Marco

És cert que en les dues dècades d'actuacions, estudis, reunions, campanyes i resultats, resultats i resultats, la Plataforma per la Llengua mai s'havia plantejat la possibilitat d'atorgar guardons.

 

Les circumstàncies i l'homenatge al que va ser fundador i ànima de l'entitat, Martí Gasull, han fet que en el marc del vintè aniversari de l'organització, l'ONG del català hagi ideat uns premis per distingir aquells que han excel·lit a favor de la llengua catalana.

 

Entre els més de 100 candidats que van presentar-se, el jurat -Joan Francesc Mira, Carles Torner, Bernat Joan, Empar Moliner, Jordi Manent, Bernat Gasull i Òscar Escuder, i fent de secretari el que segella aquests paràgrafs- n'escollí 3 per passar al vot popular.

 

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears, la Viquipèdia en català i l'activista d'Elx Joan-Carles Martí han estat els noms d'aquesta primera edició. Això és la força de la samarretes verdes, la modernitat de les noves tecnologies i la constància a l'extrem sud.

 

Dignitat, enginy i fidelitat són alguns dels conceptes que hom pot assignar als nominats del Premi Martí Gasull i Roig. Les votacions van endavant a www.premimartigasull.cat, ja has votat?