Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

“Martí, hi ets!”

Òscar Escuder

(Missatge del President de la Plataforma per la Llengua)

Com molts de vosaltres ja sabreu, el 23 de setembre de l'any passat un malaurat allau al Manaslú, al Nepal, es va endur per davant als 43 anys la vida d'un dels fundadors i ànima impulsora de la Plataforma per la Llengua: en Martí Gasull i Roig.

En Martí feia més de 20 anys que treballava incansablement, en tots els sentits de la paraula, per fer de la nostra llengua i del nostre país una llengua i un país normals. Era una persona especial, generosa i treballadora com pocs, molt pocs!

Els que el coneixíem i els que treballàvem d'una o altra manera amb ell l'hem trobat a faltar cada dia durant aquest any, però alhora el seu record i d'alguna manera ser conscients que no li podíem fallar ens ha ajudat a treure temps i forces d'on aparentment no n'hi havia per continuar la seva tasca. El país, i la llengua amb ell, van endavant i tots sabem com d'il·lusionat (i enfeinat!) estaria en Martí.

Els que no el coneixíeu, no ho dubteu: quan algun dia pugueu explicar als vostres fills i/o néts que la llengua catalana ha recuperat la normalitat i el país, les llibertats, un graó molt importat d'aquesta recuperació l'haurà posat en Martí Gasull i Roig, tant pel que va fer ell personalment com pel que ens va impulsar a fer als que treballàvem amb ell!

Per tant, Martí, malgrat la teva desaparició física ara fa un any, ets amb nosaltres, ets amb el país i amb la llengua... i sempre hi seràs!!