Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

5.000 i pujant!

Francesc Marco Palau


 

En el moment de fer passos endavant com a país, de majúsculs reptes de futur, la cohesió social és un element imprescindible i clau. I justament cohesionar la nostra societat és un dels principals fruits de la immersió lingüística a les escoles. La unanimitat política i ciutadana va propiciar amb encert, gràcies a l’impuls de mares i pares, un model educatiu beneficiós, reconegut i valorat a nivell internacional. No és estrany, doncs, que els interessos polítics d’uns pocs, les exigències uniformitzadores i les seves sentències intentin laminar l’escola catalana, en llengua i continguts.

El català és, a més, el millor vehicle d’acollida per als nouvinguts, és l’instrument necessari que permet incorporar a la societat d’acollida aquells amb qui compartirem un futur comú. Durant aquests trenta anys, pas a pas, amb esforç de les institucions i la societat civil, ho estem aconseguint. L’ONG del català, la Plataforma per la Llengua, hi està treballant intensament i n’està obtenint resultats. Com en el camp dels jocs i el lleure, de l’etiquetatge, del món socioeconòmic, arreu del territori.

 

En el moment de fer passos endavant com a país, de majúsculs reptes de futur, tenim la sort de tenir una societat compromesa que estima la seva llengua i que, conscient de les dificultats existents, es posa a treballar per transformar la realitat, des de l’eficiència, des del pragmatisme. En aquest context, la Plataforma per la Llengua creix dia sí dia també. Ara ja som 5.000 socis, i pujant!