Els nostres articles d'opinió ← Altres articles

Paraules que no s’esborren…

Eulalia Buch

Els temps canvien. Ara, un vídeo musical en què molts participants llegeixen amb els llavis la lletra d'una cançó, un lip dub, es converteix en un fenomen de masses.

Fem el Lip dub per la llengua amb ganes que esdevingui una eina d'activisme i participació al voltant de la llengua. L'objectiu de la iniciativa és reforçar i donar projecció a la feina que està fent la Plataforma per la Llengua i la xarxa que dinamitza, formada per 23 entitats de nouvinguts al voltant del concepte "El català, llengua comuna", lema que vertebra aquesta xarxa, i que es traslladarà al lip dub. Fent-ho, volem mostrar la diversitat cultural de la nostra societat, prenent el català com eix vertebrador.

Comptem amb la producció de Daniel Feixas i Santi Hausmann que van adaptar aquesta senzilla idea a la Universitat de Vic (UVic) i, vist l'èxit, van realitzar el també famós de la campanya promocional per la independència de Catalunya, gravat a Vic. Aquesta vegada l'escenari ja no és Vic, sinó el cor del Raval. I esperem que el Lip dub per la llengua segueixi l'estela tant de participació com de visualitzacions.

Tenim l'afegit que tot això passa en un context d'ús de les noves tecnologies de la informació i la consolidació de l'anomenada Web 2.0, que permet la interacció entre usuaris que són cada vegada més receptors i emissors de missatges i continguts alhora.

Per tot plegat, engeguem amb molta il·lusió el Lip dub per la llengua, una manera moderna i engrescadora per celebrar un Sant Jordi diferent, que aquest any serà més repartit amb actes i activitats abans i després del mateix dia 23, que cau al bell mig de la setmana santa.

La gravació tindrà lloc en dues fases, el proper divendres 15 d'abril a partir de les 15.00 h a la plaça Universitat de Barcelona, i el dissabte 16 d'abril durant tot el matí al cor del barri del Raval. La cançó, Corren, dels Gossos.

T'ho perdràs?

Més informació:

www.lipdubperlallengua.cat

http://ca-es.facebook.com/lipdubperlallengua