Plataforma per la Llengua és una organització no governamental amb més de 26.000 socis que vol promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social. L'entitat treballa als diferents territoris de parla catalana i ho fa des d'una perspectiva transversal: en l'àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l'acollida i l'arrelament lingüístic dels nouvinguts, en les universitats i l'educació i en les administracions, entre altres àmbits d'actuació.
Actualment, l'entitat compta amb diferents comissions temàtiques de voluntaris, té grups locals en desenes de poblacions i s'estructura en cinc delegacions territorials: en té a Catalunya, la Catalunya del Nord, el País Valencià, les Illes Balears i l'Alguer.
Som una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.
La feina de Plataforma per la Llengua la fa possible un equip tècnic amb una junta executiva al capdavant i està avalada per un consell consultiu format per Matilde Aragó, Salvador Cardús, Teresa Casals, Josep Maria López i Llaví, Isidor Marí, Joan-Carles Martí i Casanova, Anna Moner, Lliris Picó, Jordi Sànchez i Picanyol, Abelard Saragossà, Carlo Sechi, Miquel Sellarès, Fanny Tur i Vicenç Villatoro. També han format part d'aquest consell consultiu Jordi Font, Fèlix Martí i Jordi Porta, i els desapareguts Francesc Ferrer i Gironès, Patrícia Gabancho, Albert Manent, Isabel-Clara Simó, Miquel Strubell, Josep Maria Terricabras i Joan Triadú.
L'entitat participa en organismes internacionals com la Federal Union of European Nationalities (FUEN), l'European Language Equality Network (ELEN) o la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD), i dona suport a la defensa de totes les llengües minoritzades i, en particular, de l'occità, llengua oficial a Catalunya.