L'ús del català ha disminuït en el lleure educatiu i en l'esport de base. A més, la seva presència en els continguts d'entreteniment digital és anecdòtica. Els darrers anys hem exigit polítiques públiques decidides que afavoreixin l'ús del català en aquests àmbits, però la majoria d'administracions miren cap a un altre costat:
-
Afegir clàusules lingüístiques en les concessions de gestió d'equipaments esportius municipals.
-
Contractar dinamitzadors lingüístics per a espais com els patis de les escoles, els parcs i els esdeveniments públics.
-
Condicionar la promoció pública de grans esdeveniments esportius, d'esports electrònics i de fires d'oci al dret de poder participar-hi en català i d'ampliar-hi la inclusió de la nostra llengua.
Decantem la balança pel català!
Mentrestant, no hem deixat de fer tot el que estava a les nostres mans:
- Hem impulsat un punt de trobada -fonamental- pel sector del videojoc en català, el SAGA-Saló del Gaming, que ja ha arribat a connectar 18.000 assistents en tres edicions.
- Hem treballat de manera coordinada amb els principals clubs i federacions esportives catalanes, com per exemple la Federació Catalana de Basquetbol.
- Hem publicat informes conjunts amb grans entitats de lleure educatiu i associatiu, com per exemple l'estat del català en els caus i esplais.
- Hem impulsat una revista digital pel públic juvenil íntegrament en valencià, El Mood, que acumula més de 170.000 visualitzacions mensuals a les xarxes socials.
- Col·laborem i som presents en els principals festivals de música en català per tal de promoure l'ús de la nostra llengua entre els assistents.